30 Ocak 2013 Çarşamba

The Man from Nowhere - 아저씨!


Dün gece Maldiv'lı bir arkadaşımız bu filmi överek; "Ben izledim kesinlikle izleyin" demesi üzerine açtık ve hep beraber izlemeye başladık. Başroldeki adam tam bir sır küpü ama hayranlıkla seyrederken o adamın aslında bir türlü sevemediğim "Won Bin" olması filmin dramatikliğinden daha çok etkiledi beni.

Bir an filmde kısa saçlı halini gösterince "Woaaaa, Aaaa, Oooo" çığlıkları ile anladım ki tek ben değilmişim onun "Won Bin" olduğunu anlamayan. :D Won Bin'i sevişim bu filmde kısmetmiş.

Filmin konusu çok güzeldi. Özellikle Kore'yi bir cennet ve hayallerinin ülkesi gibi gören Kore sever kişiler muhakkak izlesin. Ağlamak isteyenlere güzel bir fırsat filmi :D Won Bin olduğuna şaşırmasaydım kesin ben de ağlayacaktım ama neyse hiç girmeyeyim o konuya.





+ Siz yarın için yaşıyorsunuz, değil mi?
- Ne?
+Yarın için yaşayanın, bugün için yaşayan karşısında hiç şansı olmaz.
-Sen ne saçmalıyorsun be?
+Ben sadece bugün için yaşarım. Ve bu ne kadar korkunç bir şey size göstereceğim.



 -Bayım beni kurtarmaya mı geldin?
"+Geçen sefer... Sana arkamı döndüğüm için özür dilerim. Birine çok yakınlaşmak istersen,
bir şekilde ondan uzak durursun.
-O ne demek?
+Ben de bilmiyorum.
-İlk defa seni gülerken görüyorum.
+Artık tek başınasın, başarabilirsin, değil mi?
+Bir kere daha... Bana bir kere daha sarılır mısın? Bana bir kere daha sarılır mısın?
-Bayım, ağlıyor musun? "






3 yorum:

  1. Öncelikle merhaba adım şeyma bloğunuzu başka bir blog sayesinde keşfettim (kore notları).Çok araştırma fırsatı bulamadım ve bu mesajı yazacak bir yer de bulamadım.Ben üni. 3. sınıf öğrencisiyim ve uzak doğuda yüksek lisans,okuma v.s. gibi konularla ilgileniyorum eğer zamanınız varsa ne tür aşamalardan geçip bu eğitime nasıl başladığınız hakkında sizinle mailleşmek isterim ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.(Size özel mesaj atıcak bir yer bulamadım, kusura bakmayın bu gönderi altına yorum yazıyorum :S)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Şeyma. :) Kore Notları severek takip ettiğim bir blog benim de. :) Bana özel soruların varsa yosi@hotmail.com.tr'den ulaşabilirsin, fakat çok sık kontrol etmiyorum maillerimi cevaplamam biraz zaman alabilir.
    Ben okulum bittikten sonra tamamen özel olarak yani kendi paramla başvurup okumaya başladığım için benim gibi okumak isteyenler varsa rahatça başvurabilir zaten. Hiçbir aşamadan geçmedim. Okul seçtim mailleştim ve okullarında okumak istediğimi söyledim. Başvuru formu yollayıp hemen kabul ettiler.
    Daha sonrasında vizemi ve pasaportumu alıp Çin'e geldim ve okul ve yurt paramı ödedim.
    Lisans ve yüksek lisans konusunda bir bilgim yok. Ben sadece dil öğrenmeye geldim. Ben de Kore'de yüksek lisans yapmak istiyorum onun hakkında da bildiğim lisans diploma notunun yüksek ve ingilizceyi iyi biliyor olman gerektiği. Gerisi tamamen seçilmeye kalmış bir şey oluyor. ^^ Yardımcı olabilmişimdir umarım.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim yanıtladığın için :)

    YanıtlaSil