26 Nisan 2012 Perşembe

Hızlanmazsan ölürsün! Quick!

http://desmond.imageshack.us/Himg220/scaled.php?server=220&filename=photo177421.jpg&res=landingYönetmen: Beom-gu Cho
Yapım Yılı: 2011
Süre: 115 Dakika
Ülke: Güneykore
Dil: Korece
Tür: Aksiyon | Komedi | Gerilim
Müzik: Dalparan
Senaryo: Soo-jin Park | Youn Jk | Beom-gu Cho
Yapımcılar: Joon H. Choi | Young-min Gil | Youn Jk
Nam-ı Diğer: Quick!! - Japonya, Qwik - Güney Kore
Firma: Array
Altyazı : Gömülü

Konu:
Eski bir motosiklet çetesi üyesi olan Ki-su, geçimini motosikletli kurye olarak sağlayan bir gençtir. Bir gün bir iş merkezine teslimat yaptıktan sonra binanın patladığına tanık olur. Bombayla bir ilgisi olduğundan hiç şüphelenmeyen genç adam bir sonraki işi, bir kız şarkıcı grubunun bir üyesine TV istasyonuna kadar eşlik etmek, için yola çıkar. Şarkıcı kızın onun eski kız arkadaşı olduğu anlaşılır. Kız da onu gördüğüne pek bayılmaz. Kız kendisine uzatılan kaskı başına geçirdiğinde bomba mekanızması çalışmaya başlar ve bir geri sayım göstergesi belirir. Ki-su, kendisine kaskta bubi tuzağı olduğunu ve belli bir süre zarfında bir dizi teslimat yapmadığı takdirde bombanın patlayacağını söyleyen bir yabancıdan bir telefon alır. Ki-su teslimatları yapar ancak yapılan teslimatların birer bomba olduğu ortaya çıkar. Peşine düşen polisle birlikte Ki-su son teslimatı da yapmak ve kasktaki bombayı durdurmak için çılgın gibi bir kovalamacaya girer.
 _________________________________________________________________________________

Çooook güldüm ve eğlendim bu filmi izlerken. Ki Su'nun tavırları o kadar komiktiki. Kimliği bilinmeyen biri tarafından yönlendirilerek teslimatlar yapıyordu. Yapma sebebi ise kız arkadaşının başındaki kaskta bomba oluşuydu. İlk teslimatını yaparken ne tür bir teslimat yaptığına dair hiçbir fikri yoktu. Hatta teslimat paketini uzatırken uzattığı kişiye "Bay Kim" diye seslendi. Atarlı abide "sen beni nereden tanıyorsun" diye sorunca; Ki Su hemen pakete bakıp "Bay bomba'dan Bay Kim'e diye yazıyor" dedi. Yazıyı heyecandan yanlış okumuş, halbuki paketin içinde bomba var yazıyormuş. O sahnede çok güldüm. Film komedi ama aynı zamanda aksiyon. 
Düşünsenize kafanızda bombalı bir kask var ve her teslimatta yarım saat süreniz var. Süreyi geçtiğin an kafandaki bomba patlayacak...
Ki Su ve Cha Rim ikilisi teslimatları yaparken hem heyecanlanacak hem gerilecek hem gülecekseniz.. :) Bizzat filmleri izlerken hissettiklerim bunlardı. :)

4 yorum:

  1. Filmi şimdi izledim güzeldi özelikle kızın kafasından kaskı çıkartıktan sonra kızın koşarak gitmesine bayıldım hehe :D:D

    Bu arada kuzu belki bilirsin filmin müziklerini nerden bula bilirim ?

    YanıtlaSil
  2. Kuzu filmin müziklerini ben de bulamadım. Ama yine bakar bulursam haber veririm. :)

    Bu filmi izlerken çok eğlenmiştim ben de. :)

    YanıtlaSil
  3. Sağolasın kuzu ^^ bu tarz filim önerileri alabilirim kuzu ya pek filim izlemediğim için bilmiyorum hangisi güzel :D

    YanıtlaSil
  4. Ben de pek film izleyemiyorum. Dramalardan vakit kalmıyor :D Ama izledikçe öneririm elbette canım benim. :)
    Çok fazla film indirdim HDD'mde duruyor hepsi :D Bir gün vakit gelecek ve izleyeceğim inşaallah. :D

    YanıtlaSil