31 Aralık 2013 Salı

2013 giderken...

2013'e girişim Çin'de olmuştu.
İlk defa farklı bir ülkede her milletten arkadaşlarımla okulun ayarladığı bir partiyle girmiştim.
2013'e kadar her yıla hep uyuyarak giren ben Çin'de yaşamanın verdiği farklılıkla 2013'ü kutlayarak girmiştim.
Çokta eğlenmiştim. Oturduğum masadan kalkmadım lakin oynayan zıplayan arkadaşlarımı seyrederken nargilemi içerek çok mutlu olmuştum. (Çin'de bildiğiniz Türkiye'deki gibi nargile kafeler var. Ayrıca çok nargile içen biri değilim. Yılda 2 3 kez belki hatta o da bir kaç kişi ortak içtiğimde bir kaç çekimlik. Yoğun duman bile çıkaramıyorum o derece çekemiyorum bile :D Açıklamak istedimki sigara içmediğim halde nargilenin etkisi ondan daha fazla olduğundan uyaranlar oluyor hep. =) )
Aramızda hiç çinli yoktu çalışanlar haricinde. Bu daha da güzeldi aslında. :D
2013'e geri sayımı avazımız çıktığı kadar yapmıştık.
Alkol kullanmıyorum asla içmem bu yüzden sarhoşluk nedir bilmem ama mutluluk sarhoşu olmuştum o gün.
Herkes birbirine sarılıp tebrik edip birbirine hediyeler veriyordu.
Hediye olayımızda şöyle oldu aslında; Partiye 1 gün kala herkes hediyelerini aldı ve isimler yazılmadı üstüne. Organizasyonu yapan yurt başkanlarımız hediyeleri numaralandırdılar ve o gün herkes bir numara çekti.
Hediyeler harikaydı. :D Herkes komik hediyeler almıştı. :D Ben mi? Hmm... Ben ne aldım gerçekten hatırlamıyorum ama güzel bir şey aldığım kesin. Kime çıkmıştıııı ay onuda hatırlamıyorum :( Hafızam kötü bazı yerlerde :( Yaşlanıyorum sanırım. :(

2013'e girişim bu şekilde olmuştu. Ya peki 2013'te yaşadıklarım?
Temmuz ortasına kadar Çin'de yaşadığım için yarım yılımın az fazlası Çin'de geçmişti. Çin'de yaşadıklarım iyisiyle kötüsüyle beni şuanda mutlu ediyorsa unutulmaz arkadaşalarımla unutulmaz zamanlar geçirdiğimdendir.
Türkiye'ye geldikten sonra iş konusunda çok sıkıntı çektim. Çin'den döndükten sonra mide sorunum oluştu. Türk yemekleri dokunuyor artık. Yağsız tuzsuz pilava alışmış bünyem. T_T

Türkiye'ye döndükten sonra Korece çalışmaya başladım. Çince'yle birlikte şuan Korece'de öğrenmeye devam ediyorum. Korece'ye başlamayada Music Bank sonrası karar verdim aslında. Çünkü unutulmaz bir an olmuştu o gün ve içimde Korece aşkı olduğu sürece başka hiçbir dile odaklanamıyordum.

Bilen arkadaşlar vardır belki ben Çin'e gitmeye karar vermeden önce Kore'de okulumu seçmiş Kore'ye gitmek üzereydim. Son bir kaç gün içinde ani bir kararla Çin'e gitmeye karar verdim.
Çin'e gittikten 2 3 ay sonra pişman olmaya başlamıştım kiiiii kesinlikle kendi adıma en doğru kararı vermiş olduğumu anladım.
Çince'yi aklıma sokan dadlı arkadaşıma selam ve öpücüklerimi göndürüyorum (hemde kendi öpüşüyle :D )
Çin'den sonraki zamanlarımda anılarımı hatırladıkça gülüyor aşırı bir özlem duyuyorum. Çin'e mi? Aslında çok değil. Arkadaş ortamımı ve yaşadıklarımızı özlüyorum.

2013 bana ne katmıştı peki? 
Beni olgunlaştırmıştı. Kendi ayaklarımın üstünde durmamı sağlamış bana güven vermişti. Ailem olmadan başımın çaresine bakabilmeyi öğrenmiştim. Özlem nasıl yaşanır doya doya hissetmiştim. Güzel dostlarımla 1 tabaktan 10 kaşık beraber yemeyi öğrenmiştim. Kan bağım olmadığı halde bir insanın nasıl ailemden biri gibi hissettirdiğini öğrenmiştim. Ön yargıların kırılması gereken bir düşman olduğunu öğrenmiştim.
Paylaşmak kelimesi hiç bu yıl kadar değerli olmamıştı benim için. Farklı insanlar tanıyarak bir çok kötü özelliklerimi terketmiş bir çok özelliğimle de gurur duymuştum. Korkularımdan kurtulmuştum.
Başarmayı hedefleyen mücadele eden ruhumun yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını görmüş biz istersek Rabbim "ol" derse hiçbir şeyin imkansız olmayacağını görmüş ve hayallarimin doğrultusunda gidebilmemin başlangıçlarını yaşamıştım...... :)

Bu yıla dair hissettiklerimin azıcığıda olsa anlatabilmişimdir umarım.

Bu yüzden son olarak; 2013 hüzünleriyle mutluluklarıyla kendisini geride bırakırken Rabbim 2014 yılında da mutluluk, sağlık, başarı, huzur, barış, kardeşlik, birlik, beraberlik ve hayallarinizin gerçekleşmesini  nasip etsin inşaallah...
Ayrıca 1 Ocak Mekkemizin fethi kutlu olsun!

2014'ün başlarında kötü anılar yaşayabilirim hissediyorum lakin sonlarına doğru yepyeni bir ülkede yine güzel anılar yaşayacağım için 2014 çabucak geçsin! :D

Sevgi ve saygılarımla
Hep birlikte nice güzel yıllara inşaallah

8 yorum:

  1. hepimiz için hayallerimizin gerçekleştiği bir yıl dilerim ;)

    YanıtlaSil
  2. Bebişim ben de seni öpüyorum kocaman. hemi de senin de dediğin gibi benim öpüş tarzımla öpüyorum hehe :D

    inşallah beraber daha nice güzel senelere :) çok özledim lannn :( bu aralar seni arayacağım ama sürekli unutuyorum (final haftası eziği olaraktan :( ) seni çoook seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beeeğbeeğiimm bende çok özledim çok. Senin sınav bitiyor benim sınavlar başlıyor bir türlü denkleştiremedik. Bu aralar hastane ev arası mekik dokuyorum canım ananem iyi değil :( dua edelim birbirimiz için :)
      bende seni çok seviyorum aşkısım :* en yakın zamanda görüşmek üzere inşaallah

      Sil
  3. seni seviyorum Merve, hem de çok içten bir şekilde :) :-* yanımda olsan da öpsem, sarılsam şöyle bi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sevilmeyecek birimiyim ayol. :) Şaka bir yana,
      Bebeğim canımmmm kardeşim benim için artık çok farklısın çünkü halen arkadaşım olarak değil ailemden biri gibi hissediyor ve görüyorum seni. Bu yüzden özlemin dibindeyim ben de. Şöyle bir sarılsam ben de ve öpsem keşke aynen. Sende Jianan'da burnumda tüyüyosunuz laaaaannnnn :( :( yirim yirimmm

      Sil
  4. Ne kadar güzel bir yıl değerlendirmesi olmuş bu böyle! Ve de ne kadar değerli bir yılmış 2013 sizin için. Zamanında yabancı bir ülkeye gitme ve orada okuma deneyimim olmasaydı imrenirdim sizinkine. :) Benzer şeyler yaşadığım için tespitlerinizi değerlendirebiliyor ve çok doğru olduklarını görüyorum. Ayrıca çok hoş yazıyorsunuz. Sayenizde gençliğime döndüm bir an için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu sıcacık yazınız için. Çok mutlu oldum.
      Yaşadıklarımı bir nebzede olsa paylaşmaya çalıştım.
      Bir de bu anları yaşayan biri ile paylaşma hissi çok güzel oldu. :)

      Sil