9 Şubat 2013 Cumartesi

Hangisi daha mantıklı?

Şu aralar kafam eğitimim konusunda karışık.
4 ay sonra 1 yıllık aldığım Çince eğitimim bitiyor. Haziranın ortasından Eylül'ün sonuna kadar da Kore'de dil eğitimi alacağım. İşte ipler burada kopuyor. Kore'de 3 aylık alacağım dil eğitimi ve o da Seul üniversitesinde.
Acaba oradaki eğitimimi 6 aya mı uzatsam yoksa tekrar Çin'e gelip bir dönem daha mı okusam karar veremiyorum. 
Hangisini yapmalıyım bilemiyorum. T_T
Korece 3 ayda öğrenilecek kadar kolay mı? Tüm Koreli arkadaşlarım 6 ayda öğrenirsin diyor. Şuanda zaten kendimi ifade edebiliyorum Korece'de. Bir 3 ay yetecek mi?
Çince'ye zaten ömür yetmez. Yoksa onu mu uzatsam Kore'den sonra....
Ahhh kafam çok karışık...


Bu arada soranlar oluyor. Ben burslu okumuyorum, kendi paramla okuyorum. Bu yüzden burslu nasıl gidilir, okunur bir fikrim yok. Okulları araştırıp beğeniyorum, okulla iletişime geçiyorum ve ülkeye biletimi alıp valizimi kapıp uçağa atlayıp gidiyorum.
Gittikten sonra okul paramı yatırıyorum ve o okulun öğrencisi oluyorum. ;)

39 yorum:

  1. Meraba :) Gerçekten çok zor bir durum. Çinceye devam etmen daha mantıklı gibi geldi çünkü anadilin gibi konuşmak istiyorsun ve yarım bırakman sana zorluk çıkarabilir. Koreceyi biraz biliyormuşsun 3 ay kurs alıp sonrasında kendini geliştirebilirsin ama çincede kendini geliştirmen zor olabilir. Ve son olarak başka bir ülkede kendi paranla okumak ne kadar merak ettim?

    YanıtlaSil
  2. Ülke ülke değişiyor fiyatları. Çindeki 6 aylık masrafım 15 milyonu geçeli çok olduğundan hesap kitap yapmayı bıraktım çoktan. T_T

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah yardımcınız olsun inşallah istediğiniz her şeyi başarabilirsiniz :)

      Sil
    2. Amin. Allah razı olsun :)

      Sil
    3. 15 milyon derken 15 b'n denek istediniz degil mi yoksa yanlis mi anladim ___

      Sil
    4. 15 bin olcak sanırım. Para hesaplarım karıştı. Çin parasına aşinayım epeydir birde son zamanlarda Kore parasıyla hesaplama yapınca beyin devre dışı oldu bende XD

      Sil
  3. Benim fikrimi sorarsanız çinceyi bırakmasyın nasıl olsa 3 ayda koreceyi söker ve gerisini kendiniz halleder ve geliştirirsiniz. Çince zor ve emek isteyen bir dil. Sakın yarıda bırakmayın . Zaten çince de bayağı bir yol almışsınızdır ki bu durumda bırakmamalısınız. Sizin adınıza ben çok üzülürüm o zaman :) Çinceyi tamamen öğrenin derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çinceye ömür yetmez zaten. Çincede kendimi dahada geliştirmeyi bende çok istiyorum. Koreceyide çok iyi öğrenmek istiyorum ondan oldu bu arapsaçı zaten T_T
      Bu arada ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. :) Bloğuma hoş geldiniz. ^^

      Sil
    2. Korece ural-altay dil ailesine mensup olduğu için zorlanacağınızı zannetmiyorum bende internette öğrendiğim kadar biliyorum alfabesi kelime cümle kurma yapısı falan. Kendimi çok rahat ifade edebiliyorum korece. Çince taraftarı olarak şiddetle çince'de kalmalısınız :)

      Sil
    3. Evet Korecede duyduğum her şeye artık aşinayım. Ve kelime ezberledikten sonra tonlamaya bakıyor gerisi. Ama Çince ahh Çince hanzılar o kadar fazlaki ezber yeteneğim gitgide artıyor.

      Sil
  4. bence önce yapacağınız iş için hangisi öncelikli onu değerlendirin. En önemli nokta bu zaten birden fazla dil öğrenmek gerçekten çok önemli ama iki ayrı şeyde yarım bilgiye sahip olmaktansa bir konuda uzmanlaşmak daha mantıklı. benim ailem dış ticaretle uğraşıyor ve sektörde ki en büyük eksikliklerden biri çince bilen insan sayısının az olması ki ingilizce ile işleri yürütmeye çalışıyorlar oda bir yere kadar. Korece altyapınız varsa 3 ayda size yeterli gelebilir ki eksilik hissederseniz bir sonraki tatil dönemini yine korece öğrenerek değerlendirebilirsiniz tabi bu benim fikrim umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz için teşekkür ederim. ^^
      Çince çok zahmetli bir dil. Bir dönem daha değil en az 1 buçuk yıl daha kalmam gerekiyor ama böyle zor bir dili ülkesinde burssuz olarak ilerletmek daha zahmetli oluyor.

      Sil
  5. Sanırım yaşınız benden küçük, bir abla tavsiyesi vermem gerekirse naçizane bence önce Çinceyi iyice bir öğrenmeye bakın bir yıl daha kalın bir dilin incelikleri en güzeli iki yılda öğrenilir hangisi olursa olsun. Daha sonra Korece'ye başlarsınız. Zaten başlamışsınız ufaktan. Nasılsa o daha kolay ki altı ayda kaparsın diyenlere şaşıyorum. Ben bir dilciyim bunu anca cahiller söyler. İdealinizi bildiğim için bence birini tam yapmadan diğerine geçmeyin derim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ilginiz için. 6 ay yeter diyen arkadaşlarım Koreli arkadaşlar. Kendi dillerinin kolay olduğunu söylüyorlar. :)
      Koredeki 3 aylık dil okulum hazır zaten sadece uzatmalımıyım yoksa ne yapmalıyım diye tereddütte kaldım. :)

      Sil
  6. çince dilini öğrenmekle çok iyi etmişsin.geleceği olan bir dil .bencede çinceyi tam anlamıyla öğren o kadar çabalayıp oralara kadar gitmiş ve bi ton para harcamışsın bu iş için . çinceye devam derim:)

    YanıtlaSil
  7. merhaba bende uzun zamnadır okuyorum bloğunu ama yazmak bugüne nasip oldu bencede çinceye devam etmelisin Koreceyi 3 ayda halledersin gibime geliyo çince daha zor yanii kolay gelsinn

    YanıtlaSil
  8. Koreceyı orta sevıye kadar ogrenen bırı olarak soylemelıyım kı Korece Turkceyle aynı yapıda oldugu ıcın kolay..3 ayda baslangıcı bıtıtırsınız ama asıl ıs bundan sonra baslıyor. Ben cok cabuk ılerledım ama asıl sonra orta sevıye ve akademık duzey cok cok zor...Çınce bıtmeyecegı ıcın koreyı uzatabılrsınz ama koreceyı turkıyede de ogrenme olasılıgı pratık olasılıgı fazlayken cınce burda cok zor Cıne donmenızı tavsıye ederım ben..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore dil kursları Türkiye'de daha uygun evet. Çincenin kurları çok daha pahalı. T_T

      Sil
  9. Merhabalar :) Bence buna Seul Üniversitesi'ndeki 3 aylık eğitiminiz bittikten sonra karar vermelisiniz.Hem Korece'deki durumunuzu da net olarak görmeniz daha sağlıklı karae vermenize yardımcı olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz için teşekkürler. :)
      Kore'yi beklememe sebebim masraflarımı ona göre ayarlamamdan kaynaklı. Eğer Çinceye devam edeceksem ayrılmadan evvel oturma iznimi uzatmam gerektiğinden kaynaklı. :)

      Sil
  10. 你好!
    Bir süredir bloğunuzu takip ediyorum yeni yazı görünce hemen yumuldum :D Şimdi, tüm yorumları okudum..Öncelikle şunu söylemek istiyorum, anladığım kadarıyla yorum yapanların hepsi çinceden bihaber. Bende sizinle aynı durumda olduğum için sizi çok iyi anlıyorum.Uzaktan davulun sesi hoş gelir misali, çince oku sonra parayı kırarsın demesi kolay.Ama kimsenin güzelce ezberlediğin hanziları 2 güne kalmadan nasıl bir çırpıda unutulabildiğini, yada kahrolası tonlamanın nasıl zor olduğundan yada 7 yıl okusan bile okunuşunu bilmediğin bir kelimeyi okuyamadığından haberi var mı? Anacım korece gibi alfabe yok ki al ezberle sonra al önüne geleni oku! Bana göre çince en az 2 sene istiyor.O da en az! Ve anladığım kadarıyla senin çince seneler harcayacak kadar ne vaktin ne paran var. Kimin var ki? Benim yok olsa şuan çindeydim, burs arayışlarında olmazdım. :/ Bence korece korede olmadan da öğrenilebilir, daha doğrusu çincenden daha üst seviyede olabilir ama çince çinde olmadan öğrenmek biraz imkansız maalesef...O yüzden karar senin.加油!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 你好! :)
      Hanzıyı unutma problemim yok çok şükür ama tonlamasını unutuyorum hep yaaa. Konuşmaya fazla odaklanmadığımdan aklımda kalmıyor çok basit bir şekilde konuşuyorum halen. Şuanda sadece konuşmaya odaklandım tonlamalarla birlikte. Hayırlısı bakalım...
      İlginiz için teşekkür ederim. ^^

      Sil
  11. Slm bence çin de kal niye diye sorarsan çunku çince/turkçe konusan kaç kisi var Turkiye? çok az demi ondan oturu aylik maasini guzel bir sekilde pazarlarsin ha ayrica para konusu da var demi sende part time bir is bulabilirsen çin'de hem masraflarini çikartir hemde çinceni gelistirirsin. Kore'ceyi de ogrenirsin çabucak yine niye diye sorarsan arkadaslarin var ve çok diziler var?!Bunu neden soyledigimi bilmiyorum.Benden bu kadar. Yinede sana kalmis. ;D

    YanıtlaSil
  12. Merhaba. Ben blogunuzu uzun süredir takip ediyorum ve gerçekten çok güzel paylaşımlar yapıyorsunuz. Benim merak ettiğim bir konu var. Para ile de olsa Çin öğrencilerini zor seçmiyor mu ? Yani sadece para ile istediğiniz gibi girebiliyor musunuz istediğiniz okula ? Bir de siz Çin de bir üniversitenin dil kursuna mı gidiyorsunuz yoksa bildiğimiz çin dili bölümünde mi okuyorsunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çin'de okul kabul edince belge yolluyor ve vizeye başvuruyorsunuz. Vizede çıkma olasılığı kadar çıkmama olasılığıda oluyor. Vize aldıktan sonra problem yok.
      Ben üniversitede okuyorum. Kurs değil eğer 4 sene kadar okursam bölüm okumuş olacağım lakin o kadar okumayı düşünmüyorum. Her bölüm okununca sana sertifika veriyorlar zaten. Tamamen bitirdiğinde diploma...

      Sil
    2. Çinde üniversiteye başvurma işlemleri o kadar kolay mı oluyor gerçekten ? Mesela başvururken zorlanmadınız mı kabul almada ?

      Sil
    3. Kolay oluyordur heralde.
      Ben tek başıma gelmedim buraya anlaşmalı üniversitelerden gelen başka Türk arkadaşlarımın geldiği zaman geldim ve birlikte hallettik işlemleri.

      Sil
  13. hangi dil kursuyla gitmiştiniz çine söyleye bilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dil kursu ile gelmedim. :)
      Çinde okumak istedim, okulumu seçtim ve geldim.

      Sil
  14. sevgili yonsei koreceyi 3 aydada 6 aydada ogrenirsin ama ogrenmek var ogrenmek var . korece o kadar soylenildigi gibi kolay degil . konusmak kolay ama hakim olmak o kadar basit degil . ben 2 yildir korede yasiyorum ve 3 dil daha biliyorum ama hala yuzde yuz hakim degilim ,anlayamadigim bircok cumle oluyor . 1 yildir korece okuyan arkadaslarim var hala tek tuk konusuyorlar . tabi koreceyi kolayca sokmek birazda senin karakterine ve koredeki cevrene bagli olacak .
    cinceye hakim misin ? bir cinli ile rahat rahat sohbet eder misin ? soylenenleri yuzde 95 anlar misin ? bunlarin cevabi evetse bence korede korece ogren ama evet degilse cinceni gelistir once ki her pastadan bir parmak bir parmak alip butun pastalari mahfetmis gibi olmayalim.
    yani sadece kendi gorusum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz için teşekkür ederim. :) Hiç doğru dürüst bir dile başlamadığım için şuana kadar neyi nasıl yapmam gerektiğini bir türlü idrak edemedim. Ama şuanda Çince'ye daha çok odaklanmaya karar verdim. Buradaki Koreli arkadaşım okulumu ayarladı bile 3 aylık bir dil eğitimi aldıktan sonra Çince'ye yine devam edeceğim hayırlısı ile. Tam olduğum an Koreceye devam edeceğim dediğiniz gibi. :) Tekrar teşekkür ederim.
      Şey birde benim nickim yonsei değil yosei ^-^ Japonca'da peri anlamına geliyor. :)

      Sil
  15. kaç yaşındaydınız acaba çook merak ettim ben 22 yaşındayım yurtdışında okumak istiyorum ama sanki geç kalmışım gibi geliyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 25 yaşındayım. Hiçbir şekilde geç kalmadınız. Eğer halen isteğiniz varken ve bu yaştayken benim kadar geç kalmamanızı tavsiye ederim. Şuan 22 yaşında burada olsaydım şuanki yaşıma kadar 2 dil daha öğrenirdim.

      Sil
    2. çokk teşekkürler cevabınız için =)

      Sil
  16. Madem müslümansın ve buna şükrediyorsun; bu konudaki kararsızlığın için istihare duasını okuyup, rüyaya yatmanı tavsiye ederim. En doğrusunu Allah sana ilham eder diye düşündüm :/

    YanıtlaSil
  17. Beni önemseyip mesaj yazdığınız için teşekkür ederim. Allah razı olsun.
    Çoğu zaman uyguladığım bir şeydir istihare namazı fakat bu sefer yapmadım.
    Şuan Kore'den vazgeçtim ailemin yanında olmaya ihtiyacım var onların yanında biraz vakit geçirdikten sonra hayırlısı ne ise Rabbimin izniyle ve benim için hayırlıysa yoluma bakacağım. :)

    YanıtlaSil