26 Ağustos 2012 Pazar

Çin Yolculuğu ve İlk Hafta!

Mısır Havaalanında beklerken
Gün geldi Atatürk havaalanına gittik ailelerimizle vedalaştık ve Egypt Air ile aktarmalı uçuşumuzun ilk yolculuğu olan Mısır uçağına binmiş olduk. Mısır'ın Türkiye'ye 2 saatlik bir uçak mesafesi olduğundan da bir habermişim. Yalnız ülkeye iner inmez bir yanık kokusu vardı lakin bunu uçağın kokusuna bağlıyorum. Yani tüm ülke öyle kokamaz değil mi? Gerçi içeriside öyle kokuyordu. :D
Neyse Mısır havaalanında 2 saatten fazla bekledik ve Çin uçağımız gelince yine uçağa binmenin vermiş olduğu korku ile yolculuğumuza başladık. Bu arada da Mısırı tepeden ışıl ışıl görmüş oldum. Kesinlikle gidip görülesi bir ülke!

Mısır Havaalanı
Egypt Air'in yemekleride hali ile Mısır'ın tarzında bir yemekti. Pilavı tarçınlı yapıyorlar yahu. :D Uçaktan korkmasam telefonu açar çekerdim ama çekemedim.
Herneyse Çin'e vardık Guangzhou'da ineceğiz fakat bizim pilot sanırsınki minibüs şoförü. Uçağı boşluğa birden bir bıraktı uçak bulutlardan aşağı hızla düşüyor gibi oldu ve ben evet sadece ben (benim gibi acemi 1 kızda varmış anladığım kadarı ile) inerken çığlık çığlığaydım. :D

Çinli çocuklar woaaa diye heyecanla bağırırken ben çığlık atıp millete rezil olmuştum. Direk bize verilen polarla kafamı sakladım. :D
Bu adrenalin dolu heyecanlı dakikalar sonrasında Çin'e ayak bastık sonunda. Fakat daha yolumuz bitmedi bu sefer yaşayacağımız şehir olan Changsha'ya gitmek için sıraya girdik ve Guangzhou'da 3 saat kadar uçağımızı bekledik. Bu sırada bagaj sorunumuz çıktı ama Türk aklı ile onuda bedevaya getirdik yoksa 1 milyara yakın para ödeyecektik. Kilo başı 20 Euro!
Çin'e iner inemez ilk izlenimim "güneşi tepememi getirdiler" oldu. O nasıl bir sıcak, nasıl nem!
Aha dedim öldüm ben...

Guangzhou havaalanı



Guangzhou'dan Changsha'ya gideceğimiz uçağa bindik ve 1 saatlik yolculuğumuzdan sonra Changsha'ya geldik ve havaalanında bizi yurda götürecek amca ile valizlerimizi yerleştirip yurda geldik.






Yurda gelince acaba nereye geldik diye anlayamadık. Hayatımda böyle yurt görmedim. :D
Odaların için daire gibi. TV, Klima, banyo, balkon ve büyük yataklar süper... Verilen kitaplık dolap felan süperdi. Normalde 1 ay sonra eve çıkacaktık baktık mutfakta kenimizde pişirebiliyoruz ne gerek var dedik.

Bu arada burada yurtlar kız erkek karışık. Tabii ki yanında kalan erkek olmuyor ama zaten odalar daire gibi olduğu için sorunda olmuyor.

Yaklaşık 1 gün süren yolculuğumuz dolayısı ile o gün çevreyi gezemedik. Zaten saat gece 11 civarıydı. Çin saatini Türkiye saatine göre +5 olarak hesaplayın.


Changsha'ya gelmeden küçük bir şehir deyince ben de bizim Sakarya gibi bir şey sandım ama ama ama alakası yok. :D Çok büyük ya. İlk yemeklerimizi MC'de yedik.

Sonra helal bir restorant bulduk ama temiz değildi yiyemedim.





Sıcaklık ilk geldiğim günkü gibi değil. Gece soğuk, gündüzde serin ama nemli. Nem yüzünden her gün 10 kilo ter döküyorum neredeyse! Ve bu çinlileler çok çok zayıf.
Sokaklarda küçük yemek tezgahları var çok fena kokuyor. Yürürken nefesimi tutuyorum çoğu zaman. :D
İlk indiğimde Çin'de olduğuma inanmamıştım ama çarşı pazar araştırmaya ucuzlukları bulmaya çalışırken herkesin çipil çipil olması ve konuştuklarını anlayamam her zaman nerede olduğumu idrak etmemi sağlıyor.

Kore olsa bu kadar şaşırmam çünkü sonunda gideceğim bir yer olduğunu biliyorum ki şuan bana uçakla en fazla 2 saat uzaklıkta. Lakin ben Çin'in Ç'sini anmayan bir insandım. Bırakın Ç'yi nefret ediyordum buradan ve asla gitmem diye de söylüyordum herkese. Anladığınız gibi çok büyük konuştum çok! Siz siz olun ne söylediğinize dikkat edin.

Bu arada burada ne facebook, ne blogspot ne twit, hiçbiri açılmıyor bu yüzden program kurmak zorunda kalıyoruz girebilmek için. Çin çok fazla sansür uyguluyor her şeye....

Ayrıca fazla resim yok bunlar telden çektiklerim, fotoğraf makinemi alıp çekmeye cesaretim yok şu aralar. He birde burada kuştan çok kelebek gördüm ve kelebekler gerçekten harika...
Yurt önünden bir kare

Kısacası Çin güzel bir ülke... İlk haftaki izlenimim bu oldu. ^^

12 yorum:

  1. ÇOK şükür sağsalim Çin'e vardın ve yerleştin:) merak ettiğim bir şey var çin'de hangi bölümü okuyorsun ve hangi sınava girdin orda okumak için ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. :) Çince okuyorum. Hiçbir sınava girmeden geldim. :)

      Sil
  2. sağ salim varmanıza sevindim güzel bi serüven olcak sana bi ara şu bavuldaki kg sorunu nasıl çözdün onu yaz bana :)sen artık ilk fırsatta 2 saatlik yolculuğa katlanıp koreye de geçersin ordan ;)
    bundan sonra senden bol foto ve bol yazı bekliyorum ona göre herşeyi en ince ayrıntısına kadar (bugün bir böcük gördüm gözleri bile çekikti şeklinde XD )
    hlyylmz

    YanıtlaSil
  3. Kasım'da geçiyorum inşaallah Kore'ye *-*
    Abla vallahi ilk gözlemim iyiydi. TAbi anlamadığım bir dilin sıkıntısıda var ama o da en geç 1 ay içerisinde artık kendimi ifade etmemle çözülecek. Ah Korece olaydı :D
    Fotoğrafları yakında paylaşacağım şu aralar sıcaktan kamerayı yanıma almadım birde utanıyorum biri bir şey der felan anlatamam alır götürürler karakola.
    Bu çinliler çünkü bir çinli ile atışmaya girdin mi direk kendi tarafını haklı çıkarıyor. Ama yabancılara hayranlıklarıda çok var. yolda yürürken ya da bir yerde oturmuş yemek yerken yanımızı gelip hello deyip konuşmak isteyende oluyor. okul açıldığında nasıl olacak merak konusu :D
    Burada böcük hiç görmedim o yemek dışında :D Ama hani bariz böcek çıkabilir tipinde idi mekan helal diye girdik yinede o ayrı.
    Burada sivrisine yerine uçans iyah bir şey var ısırdımı ısırıyo namıssız :D

    YanıtlaSil
  4. Acaba sen Türkiye'deyken çince mi okuyordun yoksa direk çinde öğrenmeye mi gittin? Ne güzel, bende çok istiyorum gitmeyi.Çinden en yeni yazılarını merakla bekliyor olacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Türkiye'de ticaret okudum ve normalde Kore'ye gidecektim kendi imkanlarımla. Fakat bir kaç arkadaşım Çin'e gelince ben de ilk olarak Çince'yi öğrenmek istedim. Yine kendi imkanlarımla geldim yani :) Ama arkadaşlarım Çince tercümanlık okuyorlardı değişim yaparak geldiler.
      2 sene buradayım Allah'ın izniyle. ^^ Yeni yazıları yazmakta çok üşeniyorum çince gerçekten çok yorucu ve çok az bir zaman bilgisayar başında oturabiliyorum. ^^ Ama yazacaklarım çok birikti yazacağım inşaallah. :)

      Sil
  5. Çin benim de gözümde hep binalardan ve kalabalıktan geçilmeyen, hiç yeşillik olmayan bir ülke olmuştur ama yurdun önünü çekmişsin ya gayet yeşil görünüyo? Mısır'a gitmiştim bende iki yıl önce, gerçekten gezmeye değer bir ülke. Şu koku yanık kokusu değil de baharat kokusu olmasın? :D çünkü gerçekten ülkede ve insanlarında yoğun bir baharat kokusu var ama zamanla alışıyorsun.. Bu arada blogunu yeni takip etmeye başladım ama bundan sonra sıkı takipçinim :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğuma hoş geldin. :)
      Mısır havasını sadece 4 saat kokladığım için ayırt edemedim ama bir gün kısmet olursa gideceğim. Bu arada pilavlarında tarçın vardı çok şaşırmıştım. :D
      Evet çinde binalar çok fazla ama yeşilliğide korumayı başarmışlar. *-*

      Sil
  6. Nasipse bir ay sonra inşallah bende Çin'deyim. Uçak bileti bakıyorum da en uygun fiyatlar Egypt air de var. Nasıldı uçuş? Memnun kaldınız mı mısır havayollarından?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aktarmalı olduğu için çok zahmetli. Bundan sonraki uçuşlarımı THY'den alacağım. Çin'e gittiğimde inişte uçağı öyle bir bıraktıki aklım gitti. Dönüşüm kilo sebebi yüzünden yine egpyt oldu ama bir daha seçmeyeceğim. Sizede şimdiden hayırlı yolculuklar. En rahatı THY.

      Sil
    2. En rahatı şüphe yok THY'dir ancak fiyatlar çok fazla hayatta alamam şuanlık THY'den en ucuzu mısır. Ama benim içme pek sinmedi annemlerde mısırdaki olaylar yüzünden pek istemiyorlar onunla gitmemi ama dediğim gibi arada neredeyse 300 tl fark var diğer havayollarıyla. Hayırlısı olsun inşallah.

      Sil
    3. Egypt ile 200 tl fark var genelde.
      Ama dönüş gününüzde belliyse tavsiyem gidiş geliş biletlerini bir almanız o zaman çok uyguna geliyor.
      Mesela ben egyptten 1500tlye sadece dönüş bileti almışken arkadaşım çine geldiğinde gidiş dönüş thy'den 1599'a aldı. Hemde 1 sene sonrası için.
      Eğer bir değişiklik oluyorsa tarihte bunuda değiştirmek çok kolay ve çok pahalı değil. :)
      Hayırlı olsun inşaallah...

      Sil