24 Mayıs 2013 Cuma

Sıcak çok sıcak!

Bu aralar Çin'in havası inanılmaz nemli ve aşırı sıcak. Bu en iyi haliymişmişmiş dahada artacakmışmışmış. Geberdik uleyn!
Ben ki Adanalı'yım yaz aylarında oraya gittiğimde sıcağından agresifleşir, çocuklaşır klimalı evlerden dışarı atamazdım kendimi. Burası oradan da beter!
Ama burada hergün dışarıda olmak zorundayım. :(
Burada Çinliler şemsiyesiz sokağa çıkmıyor hemsinin UV korumalı şemsiyesi var. İyi bir şey olduğunu hissettiğim an bende alacağım bakalım. Yazın şemsiye daha çok satılıyor yağmurlu havada bu kadar fazla kullanan yok neredeyse.

Bu arada bir sonraki yazım Çin'de yaşayan insan çeşitleri olacaktı lakin çok iyi araştırıyorum arkadaşlar çünkü burada nasıl yaşadıklarını nelerin zor geldiğini nelerin rahat olduğunu bir kaç Uygur arkadaşıma sorup iyice öğrenip o şekilde paylaşacağım ama görüşemedik epeydir.

Herneyse işte birde okula devamsızlık bildirisi aldım. Çok fazla devamsızlık yapmışım 2 hafta önce aradılar ofise çağırdılar. Öyle bir tutuştumki artık bu sıcaklarda hararet geçirsemde gitmek zorundayım. :( En güzel yanı sadece yabancı öğrencilerin sınıfında klima var kehkehkeh

Neden nasıl bu kadar devamsızlık yaptım ben de bilmiyorum. Dönem başı Türkiye'ye dönmek isteyip bir kaç hafta gitmedim sonra hep uykuma yenik düştüm. Kalkamıyorumki sabahın 7sinde yaaa...

Hatırlayanlar vardır bir gün özel ders alırken hoca bana neden Çin'e geldin diye sormuştum ben kelime yakınlığından dolayı Çin'e öğrenmeye geldim diyeceğime uyumaya geldim demiştim. Harbi uyumaya gelmişim. :P

Devamsızlık bildirimle tutuştuğumdan artık hergün gidiyorum okula. Birde okula gitmek daha eğlenceliymiş yeni keşfettim. 8'de ders başlıyor 2/3 gibi odaya giriyorum. 2 saat kadar Çinliler gibi güzellik uykusu yapıp kalkıp yemek yemeğe gidiyorum oluyor saat akşam 8/9 sonra günün derslerini tekrar edip ertesi günün derslerine hazırlanıyorum. Derken oluyor saat gece 11 felan ee hava sıcak rahat uyumak için her gece duş alıyorum sonra hemen uykuya gömülüş.
Şimdi saat 17:34 bir blogda bir yazı daha paylaşıp hemen ders çalışacağım. ^^

Ekleme: Bu arada You're Beautiful dizisini hatırlayanlar olacaktır çevirisini sevgili arkadaşım selsi ile birlikte yapmıştık. Şimdi onun Taiwan versiyonu başladı ingilizce alt yazısı çıktığı zaman çevirmeye başlayacağım. Umarım çabuk gelir boş olduğum zamanlar bu diziyi çevireceğim.
İlk bölümde Parh Shin Hye'nin konuk olması ve onu gördüğümde yaşadığım duygu karmaşasıyla ağlamamda ilginç oldu. :)
Dizinin önemi ayrı benim için bu yüzden. ;)
Ekleme 2-250513: Yeni bir yazı daha hazırlamıştım yayınlayacağımı söyledim yayınlayacaktım da lakin dünden beri siteye yasaklı program engellediği için giremedim. Halen yarım yazımı açmıyor akşama doğru yayınlayacağım inşaallah. t.t



9 yorum:

  1. "Çin'e öğrenmeye geldim diyeceğime uyumaya geldim" bu kelimeye bir anda öyle güldüm ki işyerindeki arkadaşlar hayırdır diye baktılar :) Sıcaklık konusunda ah İstanbul'u hiç sorma mayıs ayında 32 dereceyi gördük ya yazın ne yapacağız nem ile birlikte bilmiyorum :) Rabbim hem sana hemde bize burda yardım etsin :)ah aslında uykun içinde bir kaç kelime yazacaktım ama şimdi çıkmam lazım eğer şimdi yazmazsam sana verdiğim sözü tutamayacaktım o yüzden bir iki kelam yazayım dedim görüşmek üzere kendine çok iyi bak

    Not: bu arada klasik çin müziklerine takılmış durumdayım sözsüz olanlardan tavsiye edebileceğin seninde beğendiğin eserler varsa tavsiyeni dört gözle beklemekteyim görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Benim şuan tek isteğim oda arkadaşım ülkesine bir an önce dönsün. :D Önce bu duam gerçekleşsin yazı ben çekerim yansamda.
      Meşgul olsanızda sözünüzü tutup bana değer verip yazdığın için çok çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin.
      Müzik konusunda genelde Çincemi geliştirmek adına sözlü dinlediğim için pek bir bilgim yok ama çok üyesi olduğum Çin siteleri var sizin için dinleyip paylaşacağım inşaallah. :)

      Sil
  2. Yaa bu ara burası da çok sıcaklandı :( Sıcaktan uyuyamayınca camı açtım. Sonuç olarak günlerdir kafamı taşıyamıyorum resmen. Zonk zonk ağrıyor, her yanım dökülüyor :(

    Çevir sen çevir. Gerekirse torrent çekerim de senin altyazınla izlerim ^^ Reklamında benden :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle dertliyimki şu aralar oda arkadaşım yüzünden varsın beynim üşütsün rüzgardan bacım.
      Çevireceğim kısmetse lakin alt yazılar bir geleydi keşke :(
      Çok beğendi ben diziyi

      Sil
  3. Merhaba öncelikle seni dha yeni buldum ve bırakmaya da niyetim yok B'nde senn gbi Çin e okumaya gdecegim ama daha 4-5 ay var bna tavsiyelerin neler gttigimde B'ni neler bekliyor sen çok zorlandın mı zorlandıysan onlar nelerdir sence orada ne okumalı insan iş olanakları nasl olr ve yurt mu aile yanı mı daha iyi tek basna mücadele edebilirmi bi kız orada bn ulaşımıda merak edyrm ne kullanysn orada çok Türk var mı orda hiç denk geldin mi seni bulduktan sonra biraz dha korkmamaya başladım bna yardımcıolurmsun hep irtibatta kalalım lütfen sadece çine gdecegim için değil bir arkadas olarakta eğer istersen yannda olmaya hazrm özel olarakta irtibata geçmek isterim sennle kendine iyi bak 😄☺😉😜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili adaşım bloğuma hoş geldin. Sorularını not aldım hepsini tek tek anlatacağım inşaallah. Gelmeden önce bir sorum olacak...
      1. Çince'yi Türkiye'de hiç öğrenmeye başladın mı? Ya da bu bölümümü okuyorsun Türkiye'de? Eğer hiç bilmiyorsan ingilizcen varda buna mı güvenerek geliyorsun?
      Sorma sebebim gerçekten önemli bir soru bu, 1 yıla yakındır Çin'deyim çok fazla tecrübem oldu bu konularda, sıkıntı yaşamaman için önemli bunlar çünkü :)

      Sil
  4. Hosbulduk öncelikle :) bn dha sınava gricem lys ondan snra başlayacak evet çinceyi kndim öğrenmeye çalıştım çok fazla blmesemde bir kaç kelime biliyorum e ingilizcemde derdimi anlatacak kdr İngilizce çok işine yaradı mı bilen çok mu ingilizcem çok iyi değil ama idare ederim vize işlemleri kolay oldu mu çok sorun yasadın mı peki gercekten gittiğine memnun musun sana bişeyler kattığına inanyomsn bnm su sıralar hiç aklımdan çıkmayan oraya gidip okumak daha 18 yaşındayım ve hazır hissedyrum kendimi umarım sorularıma bunaltmamısımdır sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Çince bilmiyorsan ingilizceyi çok iyi bilmen gerekir yalnız geliyorsan.
    Ben buraya bir kaç arkadaşımla geldik tek gelseydim dayanamazdım. Yurt dışında yaşama fikri insanı heyecanlandırsada işin aslı öyle değil. Ben bloğumda genelde güzel şeylerden bahsederim çünkü sorun yaşayanı var yaşamaynı var ben geldiğimden pişman değilim ama çok zorluk çektiğim değiştirilemez bir gerçek.
    Yurt dışında okumak istiyorsan gideceğin ülkenin dilini bilmiyorsan ingilizceyi çok iyi bilmelisin ve kesinlikle çok aktif olmalısın. Gelir gelmez çevre yapmalısın kendine oturup bir köşeden seyredeyim dersen olmaz.
    BAzı konular özel olduğundan burada anlatamam yosi@hotmail.com.tr blog iletişim adresim arada maillerime bakıyorum oraya mail atarsan özel olarak cevaplayabilirim elimden geldikçe ;)

    YanıtlaSil
  6. Beni aydınlattığın için sagol Ewt bn yalnız gideceğim ve braz cekinyrum o yüzden ingilizcemide gdene kadar geliştire bildikçe geliştircem zaten dışa dönük bi insanım ama bakalım diğer aklma takılan seyleri özelden yazacağım. Bu arada çevirmen olduğunu yeni okudum B'nde bi Kore dizi hastası olduğumdan çok sevindim sadece Kore değil aslında tüm uzak dogu zaten Çin i tercih etmemde o yüzden :) asla vazgeçme hiç bi şekilde FIGHTINGGG!!! :D daha özel seylerinde hotmailinden ulaşarak konuşalım lütfen kendine iyi bak :))))

    YanıtlaSil