Bokkumbap'ın bir çok çeşidi var fakat ben kimchili ve ton balıklı bokumbapı sevdiğimden size bunun tarifini vereceğim. Her şeyi göz kararı koyduğumdan belli bir ölçü vermeyeceğim çünkü ben tek kişilik yediğimden çok az koyuyorum her şeyi. Sonraki güne bırakılacak bir yemek olmadığı yani tadı kalmadığı için fazla yapmayada gerek yok. ;)
Malzemeler
Konserve ton balığı
Kore pilavı (yağsız, tuzsuz)
Susam yağı
Sıvı yağ
Kim (kibrit kutusu büyüklüğünde hazırlanmış tuzlu çıtır yosun)
Önce tavamıza bir kaç yemek kaşığı sıcı yapımızı döküyoruz sonra ince ince doğradığımız kimchileri ısınmış yağımıza koyup 4 5 dakika kadar pişiriyoruz daha sonra ton balığımızın suyunu atarak sadece etlerini tavamıza ilave ediyoruz ve 2 3 dakika kadar da bu şekilde tavada pişirip 1 yemek kaşığı susam yağımızı ilave edip hemen ardından Kore pilavımızı tavamıza atıp hepsini son kez karıştırarak pişirip ocağımızın altını kapatıyoruz.
Sonra ne yapıyoruz? Hmmmmmm afiyetle bokkeumbapımızı kim'e sararak çubuklarımızla yiyoruz!
Afiyet olsun!
Dipnot: Kimchi ve Kim'i kore marketlerinde bulabilirsiniz. İstanbul'da ve Ankara'da var sanırsam sadece. Olmadı Kore restorantları Kimchi satıyor. Yani en son satıyorlardı.
Hiç olmadı yani bu malzemeleri hiç bulamayanlar Kimhi yerine lahana ve salata turşusunu küçük küçük doğrayıp yağda kavurup yine anlattığım gibi kullanabilirler. Susam yağı tüm aktar ve marketlerde var. Yosun'uda çıtır olarak Samart markette bulabilirseniz o da olmadı marketlerin ithal bölümünde Çin yosunu bulabilirsiniz. ^^
dokbokgiyi tek gecerm
YanıtlaSilAa onunda yeri ayrı ama şimdi :D
SilOnuda çok güzel yapıyorum ayıptır söylemesi :D
Kore yemekleri çok pratik olduğu için ve malzemelerininde kolay bulunması sebebiyle genelde Kore yemekleri yapıyorum.
Dokboggi değilde onun bir level üstü Raboggi'nin hastasıyım. *-*